Kalkulator vegan

Pyes veten se sa ujë, grurë, pyll, CO2 dhe sa kafshë po kurseni ndërsa lulëzoni në një mënyrë vegane ose vegjetariane?

Çdo ditë një vegan kursen:

Life icon 1 jeta shtazore
Water icon 4,164 Litra ujë
Grain icon 18 kg kokërr
Tree icon 3 m² tokë pyjore
CO2 icon 9 kg CO2
Metrikë
Perandorake
Calendar icon 31

Llogaritni kursimet tuaja në një mënyrë jetese vegane

Shikoni sa ujë, grurë, pyll dhe CO2 kurseni ndërsa lulëzoni në një mënyrë jetese vegane.

Vegan
Vegjetarian
Sa kohë keni qenë vegan?

Ditët

Muaj

Vjet

Cili është ndikimi mjedisor i të qenit vegan?

Një dietë vegane ose vegjetariane dhe mënyra e jetesës kërkon shumë më pak burime si drithërat, uji, vaji, toka e pyllëzuar, kontribuojnë më pak CO2 në atmosferë dhe asnjë kafshë nuk vritet për konsumimin e tyre.

A e dini se rritja e bagëtisë kontribuon më shumë në ngrohjen globale sesa makinat?

Pra, zgjedhja për t'u bërë vegan ose vegjetarian është gjëja më e mirë që mund të bëni për mjedisin.

Por cili është ndikimi i vërtetë mjedisor i mosngrënies së mishit?

Sa kursejnë veganët?

Çdo ditë, një person që ndjek një dietë vegane kursen 4,164 litra ujë, 18 kg kokërr, 3 m² tokë të pyllëzuar, 9 kg CO2, dhe një jetë shtazore.

Në numër perandorak, kjo përkthehet në 1,100 gallonë ujë, 45 kilogram grurë, 30 ft² tokë pyjore dhe 20 kg CO2.

Këta numra janë pak më të ulët për një dietë vegjetariane, por ju jeni ende duke kursyer ndërsa jeni në dietë vegjetariane.

Për të mësuar më shumë se si janë llogaritur këta numra, shihni listën tonë të burimet.

Nëse jeni kurioz se sa është zvogëluar ndikimi juaj mjedisor që kur jeni vegan apo vegjetarian, përdorni kalkulator vegan më lartë.

Lëreni mishin dhe ndiqni përparimin tuaj

Dëshironi të hani më pak mish dhe produkte të qumështit? Nëse po mendoni të bëheni vegan ose vegjetarian, nuk ka mënyrë më të mirë për të qëndruar të motivuar duke përcjellë progresin tuaj dhe të shihni se sa ndikim keni në kafshët dhe mjedisin.

Mënyra më e lehtë për t'u bërë vegan ose vegjetarian

Shënojeni këtë faqe dhe kontrolloni herë pas here për të parë përparimin tuaj. Ne do të mbajmë shënime se kur keni filluar udhëtimin tuaj dhe do të përditësojmë kalkulatorin bazuar në ditët tuaja pasi keni qenë veganë ose vegjetarianë.

Dallimi që një person mund të bëjë duke u bërë vegan

Sa ndikim ka një person dhe a ka ndonjë ndryshim? Shpesh pyesja veten. Rezulton se një person i vetëm mund të bëjë ndryshimin. Dhe është më domethënëse sesa mund të mendoni.

Nëse jeni duke menduar të bëheni vegan për arsye të të drejtave të kafshëve ose për të zvogëluar gjurmët tuaja të karbonit. Ju do të bëni një ndryshim!

Si llogaritet ky vlerësim?

Llogaritësi vegan përdor të dhëna nga Rrjeti i Gjurmëve të Ujit, Shkencor amerikan, Springer Nature, Grupi i Punës Mjedisor, dhe shumë burime të tjera. Rregulli i përgjithshëm është që çdo ditë, një person që ha një dietë vegane kursen 4,164 litra ujë, 18 kg kokërr, 3 m² tokë të pyllëzuar, 9 kg CO2, dhe një jetë shtazore.

Këto janë numra mesatarë të llogaritur në SHBA, që do të thotë se këto të dhëna nuk mund të aplikohen në të gjithë botën. Disa vende mund të kenë një konsum shumë më të lartë të mishit për person. Dhe në disa vende, një dietë vegjetariane mund të jetë shumë më e zakonshme sesa në SHBA.

Burimet statistikore

Ndarja e të dhënave të përdorura

Llogaritja e ujit

Personi mesatar në SHBA përdor 405,000 gallonë ujë të ëmbël në vit (një kombinim i nën -fraksioneve të cilat përbëjnë 206 kilogramë mish në vit - të ndarë midis 46 kilogramësh derri, 58 kilogramësh lope, 102 kilogramësh pule dhe gjeldeti përveç 248 vezë dhe 616 kilogramë produkte të qumështit), që është e barabartë me kursimin e 1,100 litrave ujë çdo ditë.

Llogaritja e kokrrës

Kjo llogaritet duke shumëzuar ouncat e çdo mishi të konsumuar çdo ditë për person me faktorin e konvertimit të ushqimit për secilën kafshë. Kjo është e barabartë me 45 kg grurë të kursyer në ditë.

Llogaritja e tokës së pyllëzuar

Ekspertët vlerësuan se 80,000 hektarë pyje tropikale pastrohen çdo ditë me 80,000 shtesë të degraduar, me 70-91% të atij degradimi për industrinë blegtorale.

Llogaritja e CO2

Kjo llogaritje bazohet në raportet e konvertimit të ushqimit dhe konsumin mesatar amerikan të mishit dhe qumështit në vit, për person.

Më shumë burime vegane

Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth stilit të jetesës vegan, vizitoni blogun tonë për të mësuar më shumë: Blog